THEATER

STOF

Première 4 april 2021

Amstelveens poppentheater

Thematiek en leeftijd

De Wondertuin is een voorstelling over de groei – en veranderkracht in de natuur, geschikt voor kinderen van 1 - 6 jaar. Een verhaal waarin stil gestaan wordt bij de magie die aanwezig is in ieders tuin. Bijzondere verschijnselen in de natuur worden daarbij uitgelicht: denk aan de metamorfose van rups naar vlinder, van zaadje naar ontkieming, van storm en regen naar zonneschijn en vogelzang. Van 1 - 6 kunnen zij vol verwondering genieten van het magische schouwspel van de tuin en zijn prachtige muziek. Voor de oudsten binnen deze doelgroep openen de groei- en veranderprocessen in de natuur een schat aan ontdekkingen en nieuwe kennis.

De wondertuin

In de wondertuin groeit en beweegt alles mee op het ritme van de natuur. Vogels vliegen over, een rups knabbelt aan een blaadje, een plant steekt voor het eerst zijn hoofd voorzichtig boven de grond uit en verandert langzaam in een steeds groter wordende, geurende bloem. Maar wanneer de tuinvrouw op een warme dag de tuin bewatert, gebeurt er iets wonderlijks. Wat eerst groot groeide, groeit nu reusachtig. Wat eerst zachtjes bewoog op de wind, lijkt nu te dansen in de rondte. Wat eerst de stille geurende bloem was, verandert opeens in een brullende zonnebloem!

 

Verwonder en ontdek mee in een tuin waarin alles groeit…

Foto:  Dionne Frijns

Decor en speelmogelijkheden

De decorstukken zijn door ons met de hand van veelal gerecyclede stoffen gemaakt. Zo rijzen grote stoffen luchtbogen als lianen uit de tuin. Kinderen kunnen na afloop zich door de groene tuin wanen, waarin zij mogen voelen aan het geritsel van de lianen, de planten in de tuin mogen water geven en de tuin in verwondering mogen ontdekken.

Foto:  Dionne Frijns

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2021 Theater Stof 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now