top of page
Logo Theater Stof zonder tekst.png
Gezelschapsfoto Theater Stof 2 - Emmy Kolkman.jpeg

Over
Theater
Stof

© Fotografie: Emmy Kolkman

Fantasierijk & beeldend
jeugdtheater
vanaf 1 jaar

 

Theater Stof maakt beeldend, fantasierijk en muzikaal jeugdtheater voor kinderen van 1 - 8 jaar. We laten ons inspireren door de fantasie, het enthousiasme en de belevingswereld van de allerkleinsten. Theater Stof bestaat uit Mirthe van der Meulen en Sarah Strassburger. Wij gebruiken en combineren onze creatieve en pedagogische achtergrond en -opleiding bij het maken van de voorstellingen. 

En wat de naam al doet vermoeden: ons hele theater is van stof. Het decor en de poppen zijn geheel door onszelf, met veel liefde, handgemaakt van veelal gerecyclede zachte materialen en stoffen. 

 

Ons doel is om kinderen volledig te doen verwonderen en opgaan in een wereld van fantasie en kleur. Waar hun verbeelding geprikkeld wordt, en de verkenningslust wordt aangewakkerd. Niets mooiers bestaat er dan het inspireren van jonge kinderen vinden wij!

De taal van Theater Stof is woordloos. De voorstellingen zijn zonder gesproken tekst, waarmee we elk kind, ongeacht afkomst of taal, kunnen meenemen. Of het nu in een middelgrote zaal in een theater is, of op school in de klas bij het speciaal onderwijs: Theater Stof verwelkomt iedereen en overal.

 

Wij hopen iedereen te mogen inspireren met onze voorstellingen!

Liefs, Theater Stof

Gezelschap
IMG_2434lichter.jpg
Mirthe

Mirthe van der Meulen (1996) is kleuterleerkracht en al van jongs af aan bezig met beelden en verhalen. Ze is gespecialiseerd in fysiek theater en poppenspel, waarbij zij voor het laatse de opleiding 'Poppen- en objecttheater' gevolgd heeft aan het Haags Theaterhuis.

 

Daarnaast is zij afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit Utrecht met een ontwerp voor een innovatieve leesmethode waarbij leerlingen hun technisch lezen verbeteren door middel van theaterteksten. 

 

Mirthe is naast maker, speler en muzikant ook de decorontwerper en vormgever van Theater Stof. Alle decorstukken worden met veel liefde door haar met de hand gemaakt. 

Sarah 

Sarah Strassburger (1995) is gepasioneerd voor alles rondom jeugdtheater, storytelling, het werken met kinderen en het vak als docerend theatermaker. Momenteel geeft zij kinderen van 4 tot 18 jaar les op Theaterschool Rabarber in Den Haag.

 

Naast haar werk als docent theater is zij verbonden aan verschillende storytelling projecten: waarin Sarah jong en oud meeneemt door haar vertelkunsten. 

Sinds 2023 is Sarah verbonden aan Theater Stof, waar zij al haar creativiteit, liefde voor kinderen en spelplezier kwijt kan!

Creatives 
Wiljo

Wiljo Smit (1964) is afgestudeerd als beeldend kunstenaar en werkzaam als docent beeldende vormgeving. Daarnaast is zij eigenaar van het bedrijf 'MiJoMade' waarbij zij handgemaakte dreadsieraden over de gehele wereld verkoopt. 

Wiljo is al haar hele leven gepassioneerd door stoffen: haar naaimachine maakt overuren. Bij Theater Stof is zij dan ook werkzaam als vaste decorontwerper en maker van de poppen en rekwisieten. Bijna alle poppen van 'De Kleine IJsbeer' zijn door haar met de hand gemaakt en ontworpen. 

© Fotografie: Emmy Kolkman

Vertegenwoordiger 

Regie 

Lichtontwerp :

Film & Trailer: 

Scènefotografie:

Voormalige cast en crewleden:

Theater Stof is in 2020 opgericht in samenwerking met theatermaakster Simone van Laar, en de jaren daaropvolgende uitgegroeid met de spelers en regiekracht van Ilse Dorine. 

Dionne Frijns

Renée Menschaar 

Joris Thomassen

Lester Kamstra 

Patrick Wagenaar

Crew 
bottom of page