top of page
IMG_3981.jpg

Over

Theater

Stof

Logo Theater Stof zonder tekst.png
Fantasierijk & aaibaar
theater voor de allerkleinsten

Theater Stof maakt beeldend, aaibaar en muzikaal jeugdtheater voor kinderen van 1 - 8 jaar. We laten ons inspireren door de fantasie, het enthousiasme en de belevingswereld van de allerkleinsten. Theater Stof bestaat uit Mirthe van der Meulen en Ilse Geilen. Wij gebruiken en combineren onze creatieve en pedagogische achtergrond en -opleiding bij het maken van onze voorstellingen. 

En wat de naam al doet vermoeden: ons hele theater is van stof. Het decor is door Mirthe handgemaakt van veelal gerecyclede zachte materialen en stoffen. Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen vrij spelen in ons aaibare decor!

 

Theater Stof speelt momenteel drie voorstellingen. Onze eerste voorstelling heet ‘Kiekeboe!’ en is een vrolijke en kleurrijke voorstelling over verlegenheid en nieuwsgierigheid en de kracht van spel. Sinds 1 augustus 2021 is de voorstelling 'De Wondertuin' in première gegaan: een beeldend verhaal over de magie en veranderkracht die schuilt in ieders tuin. 

Sinds 23 oktober 2022 is onze nieuwste productie in première gegaan:

'De Kleine IJsbeer' - naar het bekende prentenboek van Hans de Beer!

 

Houd onze agenda in de gaten en duik mee in een wereld van Stof!

Gezelschap
IMG_4000.jpg
IMG_3901.jpg
Mirthe

Mirthe van der Meulen (1996) is kleuterleerkracht en al van jongs af aan bezig met beelden en verhalen. Daarnaast is zij afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit Utrecht met een ontwerp voor een innovatieve leesmethode waarbij leerlingen hun technisch lezen verbeteren door middel van theaterteksten.

 

Mirthe is naast maker, speler en muzikant ook de decorontwerper en vormgever van Theater Stof. Alle decorstukken worden met veel liefde met de hand gemaakt. Naast haar werk in het theater en in het kleuteronderwijs is zij bezig met het fabriceren van zelfontworpen dreadaccessoires onder de naam MiJoMade.

Ilse

Ilse Geilen (1996) studeerde september 2020 af als actrice aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Ze is werkzaam in theater en film en initieert ook sociaal-
artistieke projecten gericht op meer verbinding tussen jong en oud.

Ilse werkt het liefst in het jeugdtheater omdat ze daar de meeste energie van krijgt. De verwondering en verbeelding van kinderen inspireert haar. 

bottom of page